Pregătiri Pascale alături de copiii Parohiei Itești din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 16 aprilie 2022, Parohia Itești a găzduit activitatea: „Lumină, Culoare și Tradiții Pascale ”.

Prezent în mijlocul copiilor din Itești a fost domnul profesor Iulian Bucur, muzeograf la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. Domnia sa le-a vorbit credincioșilor mari și mici despre felul in care se pregăteau în vechime oamenii pentru Praznicul Învierii, cum încondeiau ouăle, despre simbolurile din natură și din gospodăria țăranului român, formele cruciforme creștine trasate cu migală și măiestrie de femei, precum și despre culorile obținute din diferite flori, plante și copaci. Activitatea a fost una interactivă, micuții prezenți la biserică au adresat întrebări și au aflat lucruri noi despre bogăția spirituală a bisericii milenare.

Un exemplu de bune practici a fost atelierul de încondeiat ouă , copilașii reușind să picteze în culori și simboluri, să aducă mai aproape Sarbătorile Pascale. Preotul paroh Soțu Teodor a mulțumit  tuturor celor implicați, urmând ca în Vinerea Mare, strădania copiilor să fie răsplătită cu daruri.

You may also like...