Programul duhovnicesc de solidaritate al Protoieriei Bacău continuă și la Parohia „Izvorul Tămăduirii”

În dimineața zilei de 11 martie 2022 a continuat Programul duhovnicesc de solidaritate manifestat față de frații de peste hotare care suferă de pe urma conflictului armat, derulat de către Protoieria Bacău cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim într-o altă parohia a Municipiului Bacău.

În parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche, alături de preoții parohiei și preoți ai bisericilor din oraș și creștinii prezenți s-au rugat în Taina Sfântului Maslu pentru tămăduirea bolilor, izbăvirea de necazuri și supărări, precum și pentru pacea lumii, cea atât de mult dorită.

La final, părintele protoiereu s-au adresat enoriașilor prezenți cu un cuvânt de întărire, încurajare și îmbărbătare. Vorbind despre rolul vindicător al Tainei Sfântului Maslu părintele protopop a subliniat faptul că boala trupească își are originea în suferința sufletului, iar vindecarea persoanei trebuie să înceapă nu de la tratarea efectelor (diversele tratamente pentru trup) ci de la tratarea cauzelor sufletești ce au dus la stricarea echilibrului personal.  

Fiind vremea începutului postului mare, perioadă de rugăciune și de meditație la faptele noastre, în mod firesc ne îndreptăm gândul și față de toți cei aflați în necaz, strâmtorare și chiar sub amenințarea unei morți năpraznice, conștientizând cât de important este să ne rugăm pentru pacea lumii și că aceasta pornește din pacea pe care fiecare individ în parte o face cu el însuși și cu cei din jurul său.

You may also like...