Programul „Hristos – lauda bătrâneților mele” a debutat în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Protoieria Bacău

Primele zile ale lui Brumărel au pus început bun celei de a doua ediții a proiectului soci-educațional al Protoieriei Bacău „Hristos – lauda bătrâneților mele” în Parohia Ortodoxă „Izvorul Tămăduirii” din Bacău. În acest context, parte din comunitatea parohiei, a participat la un pelerinaj la mănăstirile de pe Valea Oltului, Defileul Jiului, culminând cu închinarea la mormântul celui supranumit de popor „Sfântul Ardealului” – părintele Arsenie Boca.

Pătrunși de emoția întâlnirii cu sfinții trăitori în Hristos de pe aceste meleaguri, pelerinii au conștientizat o dată în plus unitatea de credință de pe întreg teritoriul țării. Aici, pelerinii au avut bucuria întâlnirii cu trăitori moldoveni ori dobrogeni, așa după cum și în Moldova profundă se pot întâlni ardeleni sau olteni. 

Fiecare pas de pelerin este asemenea unei rugăciuni, de aceea toți participanții și-au exprimat dorința de a continua astfel de activități, pe lângă cele propuse în calendarul de activități al proiectului, deja alcătuit. Acțiunile acestui proiect se vor întinde pe durata următoarelor trei luni, următoarea întâlnire fiind pe data de 19 octombrie sub denumirea  „Rugăciunea – calea desăvârșirii sufletului”.

Pe această cale, preoții parohiei aduc alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru binecuvântarea oferită spre derularea și implementarea acestui proiect, spre folosul credincioșilor comunității băcăuane și pentru rugăciunea înălțată către Hristos Domnul și Mântuitorul, pentru fiecare dintre credincioșii eparhiei.  

You may also like...