Jocuri, desene și artă fotografică pentru copiii Parohiei „Izvorul Tămăduirii” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cei 16 copiii participanți la activitățile educaționale organizate în mod curent în cadrul parohiei „Izvorul Tămăduirii” din Bacău au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului sub egida „Copilăria alungă pandemia”.
 
 
După momentul de rugăciune în comun în interiorul bisericii, copiii, organizați pe grupe, au fost îndemnați să-și lase creativitatea să zburde și, în ciuda vremii nefavorabile, prin desen pe asfalt să ilustreze ce înseamnă pentru ei copilăria. La expirarea timpului alocat, fiecare echipă și-a prezentat lucrarea definind cât mai sugestiv copilăria: familie, prietenie, dulciuri, credință, steagul țării, joacă împreună etc.
 
Și pentru că în majoritatea desenelor natura a fost prezentă, au marcat și ei trecerea prin viață plantând un brăduț în curtea bisericii. Apoi au participat împreună la un curs de inițiere în arta fotografică, în mijlocul lor venind un băcăuan pasionat de fotografie, domnul Adrian Măcincă. Impactul celor câteva încercări de a surprinde clipa, cu sau fără fotomodel, a fost surprinzător dar entuziasmul copilașilor noștri este foarte greu de conservat, ceea ce înseamnă că orice întâlnire cu ei este pentru noi, adulții, nu doar „o provocare” ci o provocare continuă.
Sărbătoarea a fost marcată de muzică, dulciuri, jocuri și de zâmbetele care ne transformă viața din frumoasă în „cea mai frumoasă”.

You may also like...