Sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon: Zi de hram la Parohia Lazaret din Protoieria Bacău

Comunitatea de credincioși de la Parohia Lazaret din Bacău a îmbrăcat haina de sărbătoare, astăzi, 12 decembrie 2022, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Spiridon. Ierarhul prăznuit astăzi veghează asupra sfântului lăcaș din Nordul Municipiului Bacău, aici aflându-se cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului. 

Cu prilejul acestei zile, de la primele ore ale dimineții a fost săvârșită slujba Tainei Sfântului Maslu, s-a citit acatistul Sfântului Spiridon, iar mai apoi s-a săvârșit Sfânta Liturghie sub protia părintelui protosinghel Ghenadie Catargiu, starețul Mănăstirii Plopana, alături de părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și un sobor de 22 de preoți. Delegatul ierarhului la acest eveniment a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a transmis credincioșilor binecuvântarea chiriarhului și gândul cel bun al Înaltpreasfinției Sale pentru fiecare credincios al comunității parohiale. 

La finalul slujbei, părintele Marius Iacobeanu, parohul bisericii, a mulțumit părintelui Zamfir pentru prezență și tuturor clericilor pentru împreuna slujire și a invitat credincioșii prezenți într-un număr mare să primească câte un pachet cu mâncare, din cele peste 400 de porții pregătite cu prilejul acestei sărbători. 

You may also like...