Parohia Lazaret continuă întâlnirile din cadrul Concursului Național Catehetic

Sâmbătă, 17 februarie, a avut loc cea de a doua întâlnire intitulată „Dumnezeu binecuvântează pe cei care au răbdare în boli și necazuri” cu micii lazariteni. Cateheza a început cu rugăciune, iar apoi au introduși noii participanți grupului.

În continuare, s-a realizat o recapitulare, astfel încât, să fie împrospătate informațiile dobândite, să se observe evoluția participanților și să se insereze alte noțiuni despre câmpul lexical al bolii. De asemenea, cu ajutorul părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, participanții au diferențiat bolile trupești de cele sufletești și au realizat că cele două au o legătură. Bolile sufletești producându-le pe cele trupești.

Pentru a-i introduce în noua tema s-a propus o discuție despre stările prin care poate trece un bolnav. Ulterior, copiii au vizionat viața lui Iov. Participanții au fost anuntați că va urma un mic concurs, împărțiți în două grupe le-au fost adresate întrebări cu privire la filmul văzut. De fiecare dată răspundea un alt reprezentat al echipei; în funcție de cel mai corect răspuns li se oferea un punctaj.

Mai departe, având drept referință viața personalității biblice, copiii au rezolvat un rebus care a pus în evidență calitatea de căpătâi a lui Iov, răbdarea. Activitatea s-a încheiat prin vizionarea câtorva pictograme care expuneau situații în care este necesară răbdarea. Fiecare copil și-a ales o imagine reprezentativă și va realiza o temă pentru următoarea întâlnire.

În final au fost înălțate rugăciuni Maicii Domnului și toți cei prezenți au gustat pizza de la patiseria „La bunica”, cărora le aduc mulțumiri.

Întâlnirea următoare va pune în lumină minunea vindecării orbului din naștere și va da startul pregătirii mărțișoarelor care vor fi oferite persoanelor bolnave.

De asemenea, Parohia Lazaret anunță următoarele: „Dacă aveți un copil, cu vârsta între 8-11 ani, care dorește să cunoască învățătura de credință și să lege noi prietenii, îl așteptăm cu drag la Parohia Lazaret, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 9:30-11:30!”

I. L.

You may also like...