Să ne rugăm pentru Pacea lumii – Seară duhovnicească la Parohia Lazaret din Protoieria Bacău

Solidaritatea preoților băcăuani față de momentele grele și de încercare prin care trece poporul Ucrainian a continuat și în seara zilei de miercuri, 2 martie, la biserica Parohiei Lazaret din Nordul Municipiului Bacău. Slujba Tainei Sfântului Maslu a unit în același duh de rugăciune 24 de preoți ai Protoieriei Bacău, sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și în fața a sute de credincioși care au venit plecându-și genunchiul înaintea lui Dumnezeu pentru a izbăvi din durere frații prigoniți de peste hotare. 

Acest program duhovnicesc s-a născut atât din îndemnul părintesc al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim de a intensifica și spori rugăciunea, cât și din conștiința colectivă a faptului că rugăciunea este calea sigură și mereu la îndemână pentru a cere izbăvire, îndurare și mare milă de la Milostivul și lesne iertătorul Dumnezeu. Mai mult decât atât, aceste acțiuni de solidaritate în rugă fierbinte și statornică vin și în contextul în care Biserica ne îndeamnă prin proclamarea Anului Omagial al Rugăciunii în viața bisericii și a credinciosului la o mai mare atenție la convorbirea pe care o avem cu Creatorul.

În timpul slujbei, au fost rostite rugăciunile speciale pe care Protoieria Bacău le-a pus la îndemâna fiecărui slujitor al sfintelor altare, alcătuite de către ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române pentru încetarea războiului văzut și nevăzut și pentru dobândirea izbăvirii din încercările la care suntem supuși din neascultarea omenească. La final, părintele Bogdan Antohi, slujitor al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău a cuvântat mulțimii despre pacea lumii, văzută și trăită în sens duhovnicesc în inima fiecărui om evlavios.

Programul de solidaritate duhovnicească va continua conform calendarului și în zilele următoare fie la parohii urbane fie la cele din mediul rural. Ca o dovadă în plus a dragostei pe care o manifestă pentru aproapele aflat în nevoie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va fi prezent în mijlocul credincioșilor de la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Bacău la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu care va avea loc vineri, începând cu ora 08:00.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...