Atelier pentru copii la Centrul „Sfânta Filofteia” al Parohiei Lazaret din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în fiecare miercuri, în centrul de zi “Sfânta Filofteia”, din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret, din Bacău, are loc Atelierul „Trăistuța cu Povești”. Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, descoperă cele mai frumoase povești ale copilăriei, scrise de autori români, precum Petre Ispirescu, Ion Creangă sau Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În cadrul primei întâlniri, din data de 4 mai, copiii au putut audia povestea “Fata săracului cea isteață” de Petre Ispirescu și au discutat principalele valori desprinse din aceasta.

În cea de-a doua parte a atelierului, copiii au învățat despre înțelepciune și despre viața Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina. Pornind de la icoana Sfintei, copiii au colorat planșele primite și și-au ales valori creștine pe care să le ceară, prin mijlocirea Sfintei Ecaterina, lui Dumnezeu.

Proiectul educational “Trăistuța cu Povești” se adresează copiilor între 4 și 10 ani și are ca scop lecturarea celor mai frumoase povești românești, împletindu-le pe acestea cu învățăturile creștin ortodoxe.
Atelierul este coordonat de către Elena Brîndușa Popovici, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău.

You may also like...