Seară de dezbateri susținută de către tineri la Parohia Lazaret din Protoieria Bacău

Duminică, 19 decembrie 2021, de la ora 16:00, tinerii atelierului de dezbateri organizat de Parohia Lazaret, prin părintele Florentin Vornicelu, i-au întâlnit pe membrii Asociației Patmos-ATOR Onești pasionați de arta oratoriei și a argumentării. 
 
 
Seara a gravitat în jurului meciului demonstrativ care a avut rolul de a le clarifica modul în care trebuie să pună în practică teoria învățată în ultimele săptămâni, în cadrul atelierelor. La meciul demonstrativ, echipa Guvernului a fost alcătuită din Cristiana Chircu, fost președinte și membru fondator al ATOR Onești, și Marcela Ifrim, fost vice-președinte al aceleași asociații. Opoziția a fost formată din Răzvan Constantin Popovici, ex-președinte al ASCOR Bacău și un debater care se remarcă printr-o vastă experiență în arta argumentării, și Vlad Țuțurlan, actual președinte al Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români din Bacău. Moțiunea dezbătută a fost: Acest Parlament crede că explorarea spațială ar trebui să fie o prioritate pentru umanitate, cu restrângerea: Acest Parlament crede că explorarea spațială ar trebui să fie o prioritate pentru umanitate în domeniul științific de cercetare.
 
În discursurile celor patru vorbitori, participanții au putut identifica structura unor argumente solide și modul în care conținutul trebuie livrat, astfel încât să capteze atenția publicului. Contextul de învățare s-a împletit cu râsetele tinerilor, într-o atmosferă foarte plăcută. S-au legat prietenii și s-au sădit pasiuni pentru dezbateri. Mulțumiri se îndreaptă către părintele Florentin Vornicelu, către tinerii de la Patmos – ATOR Onești care au fost oaspeții noștri, către participanții parohiei noastre la atelier și, nu în ultimul rând, celor patru vorbitori care au binevoit a susține meciul demonstrativ.

You may also like...