Parohia Lazaret din Bacău organizează evenimente cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon

Cu deosebită bucurie duhovnicească, vă aducem la cunoștință faptul că în luna decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Ortodoxă Lazaret se va organiza sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon și punerea spre cinstire a raclei cu sfintele sale moaște, după cum urmează:

– 11 decembrie, ora 17.00 – slujba privegherii

– 12 decembrie, începând cu ora 07.00 – Taina Sf. Maslu, urmată de slujba acatistului, Sf. Liturghie, slujba de mulțumire pentru cei vii și pomenirea celor adormiți. În acea zi vor fi împărțite 350 pachete cu hrană caldă tuturor celor prezenți la sărbătoarea Sf. Spiridon.

– 17 decembrie, ora 17.00 la Ateneul din Bacău – Spectacol de colinde susținut de Grupul Psaltic „Filemenos”, urmat de piesa de teatru „Candele nestinse”, prin intermediul Companiei Teatrale „Zona” din București. Această companie are binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel de a prezenta acest spectacol în Anul Omagial 2017 al mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Pentru cinstirea săptămânală a Sfântului Spiridon, se va oficia în fiecare zi de duminică, începând cu ora 17.00, slujba acatistului urmată de o cateheză.

(Pr. paroh Marius Iacobeanu)

You may also like...