Parohia Lespezi se pregătește de târnosirea noului lăcaș de cult de către IPS Arhiepiscop Ioachim

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Lespezi, Protoieria Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim au început manifestările cultural religioase prilejuite de sfințirea lăcașului de cult. 

Seara duhovnicească a început cu săvârșirea slujbei Vecerniei urmată de cea a Litiei, de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche alături de preoți ai parohiilor învecinate. Tot în cadrul acestui amplu program duhovnicesc, care va culmina cu sfințirea lăcașului de cult de către ierarh. în ziua de duminică 18 septembrie, spre mângâierea sufletească a credincioșilor din sat, dar și din împrejurimi, părintele Vasile-Radu Botezatu, parohul din Lespezi a mijlocit aducerea spre închinare a icoanei Maicii Domnului Ierusalimitissa de la Parohia Măgura, prin bunăvoința părintelui consilier Radu Grigoraș.

La finalul slujbei a fost rostit Imnul Acatist al Născătoarei de Dumnezeu alcătuit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, arătându-se prin aceasta evlavia chiriarhului, dar și a credincioșilor eparhiei către mijlocitoarea lor în fața Tronului Ceresc, Maica Domnului. 

De asemenea, în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, au fost dăruite din partea parohiei 100 de ghiozdane echipate cu rechizite și dulciuri, copiilor din comunitate, ca semn al purtării de grijă a Bisericii pentru fii săi mai mici, în contextul începerii de curând a noului an școlar. 

Mâine, Parohia Lespezi va îmbrăca haină de sărbătoare prin venirea ierarhului și târnosirea lăcașului de cult care în ultimii 11 ani, alături de ansamblul eclesial a fost înălțat prin implicarea autorităților locale, dar și prin donațiile credincioșilor și a oamenilor de bine. 

You may also like...