Cateheză în Parohia Lețcana: Sfânta Cuvioasă Parascheva – ocrotitoare a celor în dificultăți

Ziua de 14 octombrie a prilejuit desfășurarea unei cateheze în Parohia Lețcana cu tema Sfânta Cuvioasă Parascheva – ocrotitoare a celor în dificultăți. Această activitate se înscrie în cadrul proiectului dedicat vârstnicilor derulat în Protoieria Bacău cu prilejul Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

După săvârșirea Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, credincioșilor prezenți li s-a prezentat viața acesteia ca model de viață în Hristos, de rodire a cuvântului Evangheliei și de fecioară înțeleaptă care și-a aprins candela inimii curate și bune cu focul iubirii Mirelui Hristos de la o vârstă foarte fragedă.
A fost subliniat faptul că modelul viețurii Sfintei Parascheva este un îndemn pentru fiecare mădular al Bisericii lui Hristos de a priveghea și de a nu amâna pocăința deoarece venirea Mirelui este iminentă. Deasemenea a fost remarcat faptul că Sfânta Parascheva a fost și este o evanghelie întrupată deoarece a împlinit exigențele cele mai înalte ale acesteia prin iubirea arătată celor în dificultăți.

După desfășurarea acestui program a urmat o agapă frățească în Centrul de socializare unde au mai fost purtate discuții pe marginea temei catehezei.

Pr. Ionuț Gogu

You may also like...