Zile de comuniune și bucurie cu prilejul Hramului în Parohia Lețcana

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Lețcana, în contextul prăznuirii Hramului lăcașului de cult și a Centrului Socio-Educațional „Sfântul Nectarie” al parohiei, părintele paroh Andrei Teslariu a propus credincioșilor un program duhovnicesc inedit care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile.

Astfel, duminică, 7 noiembrie, începând cu ora 15:30 a fost sfințit lumânărarul recent construit cu ajutorul material și fizic al enoriașilor parohiei și al oamenilor de bine care s-au alăturat activităților părintelui paroh. Slujba de sfințire a fost săvârșită de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, alături de un sobor de preoți din împrejurimi. Seara, după cuvântul de bun folos rostit de către părintele protoiereu, credincioșii s-au unit în rugăciune la slujba Vecerniei unită cu Litia, închinată Sfinților Arhangheli.

Luni, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar începând cu ora 16:00 a fost săvârșită Vecernia în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie, cel care ocrotește și binecuvântează întâlnirile celor 40 de copii ai centrului care îi poartă numele. Acest Centru a fost înființat din dragostea părintelui Andrei pentru frații cei mici, cu ajutorul cadrelor didactice voluntare ale comunității. Aici, tinerii petrec sâmbăta timp de calitate alături de profesori și preotul lor, îndeletnicindu-se cu noi cunoștințe despre lume și Dumnezeu. 

La final de sărbătoare, marți, 9 noiembrie, un sobor de preoți au săvârșit slujba Sfintei Liturghii ca prinos de recunoștință adus Sfântului Nectarie alături de întreaga comunitate care îl cinstește cu evlavie rugându-l să îi tămăduiască de toate neputințele sufletești și trupești.

You may also like...