Rugăciune și comuniune la Parohia Letea Veche din Protoieria Bacău

În data de 27 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost organizat primul Sfânt Maslu în cadrul parohiei „Sfântul Gheorghe” din comuna Letea Veche, jud. Bacău.

Așa cum se obișnuiește în fiecare post de peste an, ca și acum, la începutul postului Paștelui, preoții Palur Alexandru și Palur Ioan au chemat la rugăciune pe toți enoriașii parohiei care împreună cu un mic sobor de preoți au înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu și Maica Domnului pentru un post  binecuvântat, pentru sănătatea sufletului și a trupului celor prezenți, pentru însănătoșirea  și întărirea celor aflați în suferință în spitale sau la domiciliu, pentru bunăstarea parohiei și nu în ultimul rând, pentru iertarea păcatelor tuturor credincioșilor.

Preoții au predicat un frumos cuvânt de învățătură, punând accent pe efectele desăvârșite ale tainei atunci când credincioșii sunt prezenți în mod frecvent la rugăciunile din cadrul Bisericii.

La final, credincioșii au fost miruiți cu untdelemn sfințit și apoi au putut servi o masa caldă cu preparate delicioase de post, alături de întregul sobor bisericesc, fiind și un bun prilej de socializare pentru aceștia.

You may also like...