Bucuria de a dărui împărtășită celor 80 de copii din Parohia Letea Veche

Acum, în prag de sărbătoare, lumina și zâmbetul ar trebui să fie pe fețele tuturor, însă din păcate există în jurul nostru oameni care nu se pot bucura pe deplin de Sărbătoarea Nașterii Domnului. Din acest motiv doamna Dorina Ciudin, profesor în învățământul primar la Școala Gimnazială Letea Veche și preoții Palur Alexandru și Palur Ioan, au inițiat proiectul „Bucuria de a dărui”. 

Cum nimic nu e mai înălțător decât generozitatea, preoții alături de doamna profesor au încercat prin acest proiect sensibilizarea oamenilor din parohia Letea Veche față de semenii lor și conștientizarea faptului că gestul lor poate aduce bucurie și mângâiere. Chiar dacă unii elevi fac parte din familii cu posibilități materiale mai restrânse, unii cu potențial mai deosebit, s-a urmărit ca toți să aducă fericire aproapelui său. Și din punct de vedere biblic, proiectul se fundamentează pe învățătura Domnului Iisus Hristos: „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui,”(Mt.5,7) care arată că adevărata împlinire a firii umane este posibilă doar prin apropierea de Dumnezeu pe calea ajutorării semenilor, prin darurile pe care le avem de la El.

Pe scurt, copiii din școala și parohia Letea Veche, au făcut o scrisoare către Moș Crăciun. Fiecare și-a exprimat tot ce-și dorește de la moșul cel bun, clar și precis. Enoriașii care au dorit să sprijine inițiativa au luat de la Biserică o scrisoare pe care a citit-o și a împlinit-o. Mai apoi, au făcut un pachet cu toate cumpărăturile pe care au scris numele copilului din scrisoare. Darurile au fost preluate de către preoți sau doamna profesor până pe data de 22 decembrie, urmând ca a doua zi începând cu ora 17:00 Moș Crăciun să împartă darurile celor 80 de mici creștini care au fost prezenți la biserică.

You may also like...