„Erou pentru o zi” la Parohia Letea Veche din Protoieria Bacău

Miercuri, 10.08.2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău și Inspectoratului de Poliție Județean a fost organizat proiectul eparhial numit „Erou pentru o zi”. Prin prisma acestui proiect părinții Palur Ioan și Palur Alexandru și-au propus să cheme cât mai mulți tineri în tinda Bisericii „Sf. Gheorghe”, din comuna Letea Veche.

Dimineață, clericii s-au întrunit în rugăciune, împreună cu enoriașii parohiei, săvârșindu-se Paraclisul Maicii Domnului, cât și rugăciuni pentru sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor, rugăciuni de mulțumire și de chemare a milei lui Dumnezeu. Începând cu ora 10:00, credincioșii prezenți, au avut oportunitatea de a participa la activitățile social-educative și civice sub coordonarea membrilor instituțiilor menționate. Membrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău au explicat minuțios și cu multă răbdare, cât și pe înțelesul tuturor, tactici de resuscitare cu ajutorul manechinului din dotare.

Micii enoriași au avut de asemenea bucuria de a observa în de aproape, autospeciala pompierilor cu dotările acesteia, ca mai apoi să dea frâu liber imaginației și să devină ei înșiși „eroi”, învățând cum să stingă un potențial incendiu. Proiectul a continuat cu prezentarea Polițiștilor din cadrul Brigăzii Mobile a Poliției Rutiere Bacău. Astfel, micii enoriași au putut învăța principalele reguli de circulație ce trebuie cunoscute de orice pieton aflat în trafic. La finalul activităților, toți cei prezenți au putut servi apă, băuturi răcoritoare și mici gustări menite să întregească starea de bine și să îi facă pe cei prezenți să comemoreze acea zi plină de cunoaștere și de noi informații, venite în sprijinul educării și responsabilizării copiilor. (Mădălina Palur)

You may also like...