Binecuvântare pentru copii la Școala Gimnazială din Letea Veche

În data de 3 martie 2023,  începând cu orele 08:00, părintele Palur Alexandru, parohul bisericii „Sfântul  Gheorghe” din comuna Letea Veche, a oficiat rugăciuni premergătoare Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii pentru copii claselor  I-a și a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale Letea Veche, Bacău.

În cadrul proiectului „Școala altfel”, ce s-a desfășurat în această săptămână la școala amintită, părintele Palur Alexandru a organizat de asemenea, împreună cu cadrele didactice, doamna Dorina Ciudin și doamna Daniela Mihalache, vizionarea unui film educațional intitulat „Dr. Masaro Emoto și experimentul apei”.

Prin intermediul peliculei, copiii au avut ocazia de a descoperi o multitudine de lucruri fascinante despre apă, despre puterea cuvintelor frumoase, despre agheasmă, despre puterea rugăciunii și despre importanța însemnării cu Sfânta Cruce a apei și a tuturor alimentelor pe care Bunul Dumnezeu ni le oferă. La finalul proiectului, părintele i-a binecuvântat pe copii, le-a ținut un scurt cuvânt de învățătură despre post, încercând astfel cu multă blândețe să îi apropie pe copii, cât mai mult de Sfânta Biserică.

You may also like...