Rugăciune și ajutorare în Parohia Letea Veche din Protoieria Bacău

Miercuri, 08 martie 2023, în parohia „Sfântul Gheorghe” din comuna Letea Veche, Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în a doua săptămână a postului Sfintelor Paști.

Un sobor de preoți, alături de părinții Palur Alexandru și Palur Ioan, ce păstoresc parohia sus amintită, au înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru vindecarea trupurilor și sufletelor celor aflați în suferință și în neputință.

La sfârșitul Sfântului Maslu, preoții le-au cântat un călduros „La mulți ani” tuturor enoriașelor prezente, le-au împărțit acestora flori și au ținut un cuvânt de învățătură, îndemnând cu blândețe  la un post curat cu mai multă rugăciune.

Pe lângă folosul duhovnicesc al rugăciunilor înălțate în cadrul Sfintei Taine, enoriașii prezenți au putut să se sature cu o masă caldă oferită de preoții parohiei.

În aceeași zi, ca o continuare a rugăciunii din biserică,  s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului „Bucuria de a dărui”. În cadrul activității acesteia părintele paroh Palur Alexandru împreună cu doamna profesor Ciudin Dorina și elevii acesteia din cadrul Școlii Gimnaziale din Letea Veche, au vizitat bătrânii din căminul „Povești cu bunici”.

Elevii au înmânat câte un cadou și un buchet de flori bunicilor prezenți. În acest fel copii au experimentat emoția de a dărui din suflet un zâmbet și o îmbrățișare caldă bătrânilor aflați în neputință.  După această vizită minunată, au fost întâmpinate și multe alte enoriașe ale satului cu flori și  bunătăți menite să le înfrumusețeze ziua.

Astfel, elevii au luat parte la o lecție importantă de viață, despre bucuria de a dărui din suflet și despre iubirea necondiționată, iar bătrânii de asemenea s-au bucurat de momentele minunate, de neprețuiut, trăite alături de copii fiind o adevărată mângâiere sufletească.

You may also like...