Taina Sfântului Maslu și debutul proiectului „100 de Cateheze pentru Postul Crăciunului” la Parohia Letea Veche

Vineri, 24 noiembrie 2023, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Letea Veche, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din cadrul Cercului Pastoral Nr. 3 al Protoieriei Bacău. Cu acest prilej au fost citite rugăciuni de dezlegare și binecuvântare pentru credincioși, la începutul urcușului duhovnicesc al Postului Nașterii Domnului. 

La finalul momentului religios, enoriașii prezenți au putut lua parte la debutul proiectului Protoieriei Bacău intitulat „100 de Cateheze pentru Postul Crăciunului”. Astfel, părintele Iulian Adam, parohul bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Holt a susținut cateheză cu tema „Viața, opera și lucrarea tămăduitoare a Sfinților doctori fără de arginți – Sfântul Iulian din Tars ”. Din expunerea părintelui s-au aflat generalități cu privire la modul în care creștinul cere ajutorul sfinților taumaturgi, felul în care sfinții au venit mereu în ajutorul oamenilor, dar și particularități din viața și opera Sfântului Iulian din Tars, prăznuit la data de 21 iunie.

După terminarea catehezei, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea ierarhului pentru întreaga suflare de credincioși a Parohiei Letea Veche, precum și pentru slujitorii comunității, părintele Ioan Palur și părintele Alexandru Palur, care de-a lungul vremii au înfrumusețat lăcașul de cult, activitatea misionar-pastorală în comunitate, dar și comunitatea din Radomirești, satul vecin, prin înălțarea unui nou lăcaș de cult pus sub ocrotirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. 

Ca semn de prețuire pentru modul în care creștinii răspund inițiativelor culturale și duhovnicești ale parohiei, după terminarea activităților preoții bisericii au invitat pe toți cei prezenți la o agapă creștină, în cadrul căreia s-a putut socializa și s-au putut detalia aspecte administrative ale programului parohiei.

Proiectul „100 de Cateheze pentru Postul Crăciunului” vine spre folosul sufletesc al credincioșilor, dar și cu rolul de a dinamiza activitatea pastoral-misionară a preotului. Acesta se va derula în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, prefațând Anul Omagial 2024, al pastorației persoanelor bolnave, temele catehetice făcând referire la 25 de sfinți vindecători de boli.  

You may also like...