Buchet de trandafiri de Ziua Copilului și Sărbătoarea Înălțării în Parohia Luncani

În contextul aniversării Zilei copilului și a prăznuirii luminatei Înălțări a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și a comemorării eroilor neamului românesc, cu mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului si Bacăului, în data de 2 iunie, la Biserica Monument Istoric Vovidenia din Luncani, comuna Mărgineni, dupa Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-a arătat un buchet de evenimente deosebite, și anume expoziția de desene ale copiilor satului din cadrul Proiectului „Școala prietenoasă”, vernisajul artistic al pictorului de artă naiva Ioan Măric, precum și expoziția internațională a maestrului în xilogravura Beto Nascimento din Brazilia și nu în ultimul rând în ordine de importanța, cinstita slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc care s-au jertfit pentru patrie și pentru apărarea credinței ortodoxe.

În cadrul acestor evenimente au participat partenerii sociali ai parohiei Luncani, primăria comunei Mărgineni, prin reprezentant d-l primar Soloț Marcelin, Școala Gimnazială “Alexandru Piru”, prin reprezentant prof. director Burlăciuc Bogdana Mihaela, Fundația Yana și Casa Aurora, prin reprezentant coordonator de proiecte d-na directoare Mateiu Gabriela, Școala Populara de Arte, prin reprezentant Bădița Măric- pictor de artă naivă contemporană, și membrii comunității satului Luncani, copii și părinți creștini și enoriași ai parohiei, prin purtarea de grijă și coordonarea părinților Adrian Grigoraș și Vasile Ginju.

Prin urmare copiii au fost extrem de încântați de tot ce au văzut și au auzit și ceea ce li s-a transmis, dar mai ales de laudele și aprecierile aduse pentru munca și efortul lor, iar toate părțile implicate s-au declarat mulțumite de rezultatul acestei frumoase colaborări.

Cu acest prilej părintele Adrian s-a adresat publicului prezent spunând : „Binecuvântați sunt Doamne eroii care s-au jertfit pentru patrie și pentru apărarea credinței ortodoxe. Iată iubiți credincioși în această memorabilă zi de prăznuire a luminatei sărbători a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Biserica Ortodoxă Română a instituit ca sarbătoare religioasă națională cinstirea sfinților eroi. Căci precum ne cinstim părinții ca pe cei care ne-au dat viața tot astfel suntem datori să aducem împreună rugăciune eroilor care s-au jertfit pentru noi ca să avem viața, pace și demnitate. De-a lungul vremii țara noastră mică, denumită și grădina a Maicii Domnului pentru oazele sale de credința, a făcut fața vitregiilor vremii, cotropirilor și războaielor, prin eroismul și jertfa unor generații de oameni, iubitori de patrie și de neam, plini de vitejie și de credință statornică. Și tocmai prin acestă credință mântuitoare și biruitoare s-au întărit și ulterior s-au jertfit precum creștinii primelor veacuri, pentru ca, noi astăzi, să ne bucurăm în voie și să putem rosti ” Hristos S-a Înălțat ” . Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne păzească nevătămați în toate zilele noastre. Amin

La finalul întâlnirii gazda evenimentului părintele Adrian, a mulțumit Înalpreasfințitului părinte Ioachim pentru binecuvântare precum și tuturor celor prezenți pentru că au adus împreună slava lui Dumnezeu și rugăciune comună pentru  sufletele eroilor credinței ortodoxe.

Pr. (A.G.)

 

You may also like...