Lansarea Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” în Parohia Luncani din Protoieria Bacău

Cu mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în perioada cuprinsă între lunile martie și decembrie 2023, în parohia Luncani, cu sprijinul partenerilor sociali, se vor desfășura diverse activități misionar-catehetice din cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul”. Pentru buna îndeplinire a acestui concurs a fost încheiat un parteneriat instituțional cu Școala Gimnazială „Alexandru Piru” Mărgineni, Primăria Mărgineni, Fundația Yana – Centrul De Zi Aurora, Școala Populară de Arte și Meserii Bacău și Asociația Umanitară Acoperământul Maicii Domnului –  centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Sfânta Maria.

Scopul proiectului este de a dezvolta spiritul comunitar la copii, părinți și cadre didactice prin împreună lucrarea de a reuni copii și vârstnicii spre slava lui Dumnezeu. În concret proiectul își propune să îmbunătățească cunoașterea, dialogul, apropierea și slujirea între generații dar și să stimuleze fapta izvorâtă din iubire, pentru ca prin inițiativa și acțiunea lor să se implice activ în viața Bisericii.

Astfel, pe parcursul întâlnirilor săptămânale cu tinerii de la Centrul de Zi Aurora al Fundației Yana, părintele Adrian Grigoraș va realiza activități specifice menite să valorifice și să pună în practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la relația de iubire și comuniune a omului cu Dumnezeu și cu aproapele. Se va pune accent pe dialogul între generații și în special pe relația tinerilor în raport cu vârstnicii.

Pe lângă activitățile din cadrul Centrului proiectul va cuprinde și o serie de activități speciale precum vizite la Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Sfânta Maria, o excursie tematică în nordul Bucovinei cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului, întruniri catehetice la Sfânta Biserică spre a aprofunda, înțelege și realiza o legătură trainică între copii și vârstnici dar și activități filantropice pentru cei aflați în nevoie din rândurile acestora.

You may also like...