Parohia Luncani: „Hristos, Lumina satului nostru!”

Cu purtarea de grijă a lui Dumnezeu, în ziua de 15 iunie 2021 în Parohia Luncani, comuna Mărgineni, în cadrul Proiectului Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”, la Centrul de Zi „Aurora” din Luncani, s-a desfășurat proiectul de parteneriat dintre Școală și Biserică intitulat „Hristos, Lumina Satului nostru”.

Astfel, la invitația părintelui Adrian Grigoraș care în prezent desfășoară un program catehetic cu caracter permanent în cadrul Centrului de Zi „Aurora”, coordonat de Fundația Yana (You are not alone), în cadrul întâlnirii săptămânale, a sosit părintele Andrei Dimofte, profesor de religie la Școala Gimnazială Lespezi și Luncani, alături de care s-a realizat o frumoasă lecție de cateheză cu titlul „Înălțarea Domnului și cinstirea eroilor neamului”.

Momentul organizatoric a început cu rugăciunea Tatăl nostru rostită de către cei doi preoți împreună cu copiii, iar apoi un mic joc de energizare pentru activarea atenției acestora. Părintele profesor Andrei Dimofte le-a povestit copiilor pilda șoricelului și a iubirii semenilor, din care aceștia au înțeles importanța prețuirii aproapelui dar și respectul cuvenit.  În continuare, întrucât ne aflăm încă în preajma minunatei sărbători a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, părintele Andrei le-a explicat copiilor semnificația acestei sărbători, făcând legătura cu momentul nașterii Domnului Hristos și împlinirea Scripturilor precum și importanța acesteia pentru mântuirea noastră. Tot cu această ocazie părintele Andrei le-a vorbit copiilor și despre importanța cinstirii eroilor neamului, străbunii care s-au jertfit pentru glia strămoșească și pentru credința ortodoxă a neamului nostru.

În încheiere părintele Adrian a recapitulat împreună cu copiii cunoștințele asimilate pentru ca mai apoi în stilul său caracteristic să întreprindă o serie de jocuri extrasenzoriale de cunoaștere și precizie. La final copiii au primit câte o înghețată delicioasă pentru a se îndulci și răcori.

Această activitate s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a fost posibilă prin colaborarea și dedicarea părintelui Andrei Dimofte, a celorlalte cadre didactice din cadrul centrului de zi, dar mai ales prin implicarea și dragostea cu care au participat cei mici.

(Pr. A.G)

 

You may also like...