Sesiunea a IV-a a Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” în Parohia Luncani

În perioada Postului Mare, cu vrednicie încercând a se înarma cu virtutea credinței, nădejdii și a dragostei, cu mila lui Dumnezeu și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, comuna Mărgineni, în cadrul Centrului de Zi Aurora al Fundației Yana, s-a desfășurat marți, 12 aprilie 2022, a IV-a sesiune de participare la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

În cadrul acestei întâlniri s-a derulat concursul cu premii „Rugăciunea copilăriei mele”, in care copiii împărțiti în 8 grupe, atât colective dar și individuale au prezentat rugăciunile învățate. Au fost analizate o întreagă serie de factori precum lungimea textului, profunzimea, dificultatea, interpretarea iar pentru premiul întâi a fost aleasă rugăciunea lui Efrem Sirul. Cu acest prilej copiii au recapitulat rugăciunile cunoscute și învățate  în sânul familiei, la orele de Religie și pe cele auzite în Sfânta Biserică. Părintele Adrian le-a făcut o scurtă prezentare a rugăciunilor începătoare, a rugăciunilor de cinstire a sfintelor icoane și a concluzionat cu cele 10 rugăciuni ale zilei: dimineața-seara, înainte și după mese și la începutul și sfârșitul lucrului.

La finalul concursului, comisia de evaluare formată din părintele Adrian și doamnele educatoare Doroftei Elena și Văcaru Elena au desemnat câștigătorii concursului oferindu-le premiile pregătite. În următoarea perioada, văzând că sunt deja la poalele Sărbătorii Sfintelor Paști, copiii vor avea activități practice de desen și pictură a icoanelor bisericești și a coșului de Paști.

În speranța și bucuria că vor ajunge a primi cu vrednicie lumina Învierii, părintele a adresat încă o dată mulțumirea sa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare, doamnelor profesoare pentru îndrumare și copiilor pentru implicare.

Pr. Adrian Grigoraș

You may also like...