Punte între generații la debutul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” din Parohia Mâlosu

Pentru credincioșii Parohiei Mâlosu ziua de 3 octombrie 2021 a fost una cu o însemnătate deosebită, prilejuită de sărbătorirea persoanelor în vârstă și de implementarea proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” prin intermediul unei prime activități derulate după oficierea Sfintei Liturghii.

Comunitatea parohială a avut parte de momente emoționante susținute de către copiii Școlii Generale Mâlosu prin coordonarea doamnelor profesoare, voluntare în cadrul Centrului socio-catehetic „Sfântul Stelian” al parohiei. Au fost recitate poezii, s-a cântat, s-a încercat pe cât posibil personalizarea fiecărui moment spre încântarea bunicilor prezenți, fiind creată astfel o punte între generații și o ocazie a celor mari de a socializa cu cei mici.

Dumnezeu a binecuvântat această frumoasă zi de toamnă cu pericopa evanghelică a iubirii aproapelui, îndemn pentru cei prezenți pentru a vorbi despre relațiile iubirii de aproape, respect, bunăvoință, singurătate, necesitatea unui real sprijin moral, emoțional și nu numai, la vârsta senectuții. O surpriză frumoasă a fost și aniversarea unui vârstnic, vizibil emoționat de acest eveniment și de urările care i-au fost adresate, de prezența celor mici care i-au fost alături în locul nepoțeilor plecați departe.

Festivitatea s-a încheiat cu obișnuita agapă duminicală și am învățat printre altele că sinceritatea și emotivitatea celor vârstnici este copleșitoare atunci când sunt înconjurați de cei dragi. Atunci când li se oferă locul binemeritat in comunitate, când sunt tratați cu aceeași demnitate și bucurie pe care le oferă și dânșii la rândul lor.

You may also like...