Sfântul Stelian sărbătorit la Centrul Catehetic pentru Copii de la Parohia Mâlosu, Protoieria Bacău

Ziua de 26 noiembrie a fost un prilej de adevărată bucurie și de încărcare duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Mâlosu din Protoieria Bacău ,dar mai ales pentru copiii care au sărbătorit hramul Centrului Catehetic aflat sub ocrotirea Sfântului Stelian sărbătorit în această zi. După săvârșirea Sfintei Liturghii, vizibil emoționați, copiii au dovedit pentru încă o dată implicarea activă în viața Bisericii.

Fiecare dintre ei au oferit răspunsuri sau au adresat întrebări în cadrul catehezei susținute de către părintele Dorin Ioan Mitrea, parohul bisericii din Valea Hogei, cu titlul „Rolul sfinților în viața copiilor”. În cele din in urmă a venit și momentul cel mai așteptat, primirea darurilor pregătire de către părintele paroh, Daniel Mera. La agapa sărbătorii de astăzi cei mici au fost răsfățați cu felii de tort și alte bunătăți destinate lor.

Se poate afirma cu certitudine că Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor a intrat în conștiința celor mici ca un adevărat protector care le oferă bucuria darurilor, ca zi premergătoare a celorlalte sărbători când știu că vor primi mai mult și mai consistent. Astfel, sunt mai activi și mai prezenți în viața liturgică a Bisericii, ei, copiii de astăzi și părinții de mâine, ei, care ne dau încrederea, că orice bucurie duhovnicească devine o tradiție.

Centrul Catehetic pentru copii „Sfântul Stelian” al Parohiei Mâlosu are ca locație casa de prăznuire a comunității parohiale și oferă săptămânal, după Sfânta Liturghie duminicală, în cadrul căreia toți copiii primesc Sfânta Împărtășanie, activități duhovnicești și educaționale menite să modeleze tinerele caractere. De asemenea, la toate întâlnirile, preotul paroh, cu ajutorul oamenilor de bine ai comunității, reușește să așeze la masă toții tinerii, oferind astfel hrană pentru suflet și trup, deopotrivă. 

You may also like...