Parohia Mâlosu a ajuns la a III-a întâlnire din cadrul Proiectului Național Catehetic 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Mâlosu din luna ianuarie a fost inițiat proiectul catehetic destinat copiilor intitulat „Vorbim, zâmbim și ne împrietenim”.

Este o întâlnire cu copiii prezenți la slujba Sfintei Liturghii in fiecare duminică, după care în casa praznicală cei mici primesc din partea părintelui, ajutat de către oamenii de bine ai parohiei, o masă caldă, iar mai apoicontinuă cu educația catehetică și social-morală.

În această activitate parohia se bucură de sprijinul cadrelor didactice și a doi voluntari, fii ai satului, studenți de profil, ai sistemului educațional. Dacă la început, numărul de copii prezenți a fost de doar 30, acum la a treia întâlnire a fost de 50 și numărul lor este in continuă creștere, întrucât credincioșii satului doresc ca și copiii domniilor lor să fie integrați în cadrul acestui proiect. În același context,  urmează a fi semnat un protocol de colaborare între parohie și cadrele medicale pentru a putea oferi copiilor și asistență medicală de specialitate.

Prin aceste cateheze, frumos alcătuite de către părintele Daniel, alături de fiii satului, copiii simt bucuria întâlnirii cu Hristos prin intermediul Sfintei Liturghii, pentru ca mai apoi să poată simți bucuria comuniunii unuia cu celălalt, prin joc, cânt și alte activități frumoase propuse de către toți cei frumos implicați.

 

 

Pr. Daniel Mera

You may also like...