Parohia Mâlosu a desfășurat o nouă etapă a Proiectului Național Catehetic

Clipele frumoase îmbrăcate în haine de sărbătoare la Parohia Malosu continuă.  Această ultimă zi a iernii calendaristice, a adunat în sânul Bisericii copii plini de voioșie și viață, dornici, dar și curioși să mai descopere câte ceva din tainele acestei lumi.

 Au sărbătorit și s-au bucurat, au vorbit și au desenat cu gândul la frumusețea vieții, la realitățile pe care le trăiesc zi de zi, la perspectivele pe care le oferă o viață alături de Hristos. Însăși tema  de astăzi a fost intitulată „În apărarea vieții”, îmbinată atât de frumos de copii cu noblețea iubirii aproapelui, a prieteniei sau a săvârșirii binelui, ca mesageri ai iubirii propovăduite de Mântuitorul și ca semn al creștinismului ortodox de pretutindeni.

 Un oaspete de onoare și un suflet mare în apărarea vieții, dar și a drepturilor copiilor, ce s-a alăturat activității parohiei este doamna Penescu Liliana – asistent medical. Prin bunăvoința dânsei, a fost oferită o masă caldă celor prezenți. De asemeni, doamna asistent, a răspuns tuturor curiozităților celor mici, cu privire la profesia dânsei și i-a instruit pe aceștia cu privire la protejarea cât mai eficientă împotriva virușilor. A fost o întâlnire de suflet plină de provocări, de întrebări și răspunsuri, de lămurire a unor probleme și situații inedite.

La final, copiii au deprins învățături atât duhovnicești, cât și medicale, spre a le fi de folos în viața de zi cu zi și spre a putea avea noțiunile elementare spre menținerea unei sănătăți atât trupești cât și sufletești.

 

Pr. Daniel Mera

You may also like...