Proiectul Protoieriei Bacău „100 de Cateheze în Postul Mare” derulat în Parohia Mărgineni

Duminică, 26 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia cu hramul „Sfântul Gheorghe”, Mărgineni din Protoieria Bacău, a fost implementat proiectul catehetic al Protoieriei intitulat „100 de Cateheze în Postul Mare – Doamne și Stăpânul vieții mele”.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți (pr. Nicolae Bucovineanu – Parohia Mărgineni, pr.Cosmin-Nicolae Duduman – Parohia Podiș, pr. Liviu Dănilă – Chetriș și pr. Soltănel Dumitru-Ciprian – Parohia Scăriga).

La finalul slujbei, prin bunăvoința părintelui paroh a fost susținută de către părintele Cosmin-Nicolae Duduman de la Parohia „Sfântul Nicolae” din Podiș, cateheza intitulată „Arta cultivării gândurilor bune și birunța asupra gândurilor rele.” Prin intermediul catehezei interactive și a mijloacelor moderne de expunere a conținutului didactic, părintele Cosmin a subliniat principalele idei cu privire la studiul cercetării gândurilor noastre, tratând următoarele subicte:

• Ce sunt gândurile?
• De unde provin gândurile?
• Care sunt metodele de descoperire ale gândurilor?
• Care sunt mecanismele ispitirii?
• Care sunt mijloacele de luptă împotriva gândurilor rele?

Întreaga lucrare catehetică a avut ca scop sporirea conștientizării importanței gândurilor noastre. Prin numeroase exemple, pr. Cosmin a arătat cât este de important să ne supraveghem mintea și să ne schimbăm gândurile rele, pentru a ne schimba viața. Pentru că de calitatea gândurilor noastre depinde starea emoțiilor noastre, starea de sănătate, cuvintele, faptele, relațiile cu semenii și întreaga creație.

You may also like...