Pelerinaj pentru copiii Centrului Catehetic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Parohiei Nănești

În data de 1 iulie 2021 cei 30 de copii, alături de părinții și cadrele didactice care au participat la activitățile începute în luna februarie în cadrul Centrului Catehetic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Parohiei Nănești, au încununat seria activităților din cadrul proiectului cu o excursie organizată prin Agenția de Pelrinaje „Meteora”.

Excursia prilejuită de către părintele paroh Mihai Liche a început cu prezentarea Catedralei Arhiepiscopale de la Roman, unde copii au participat la slujba Sfintei Liturghii, iar la final părintele Gabriel Roșu a făcut o prezentare a istoricului acestui așezământ. A urmat apoi vizitarea Cetății Neamțului, după care pașii micilor pelerini s-au îndreptat către Rezervația Naturală de Zimbri și spre satul Humulești, locul natal al scriitorului Ion Creangă.

După aceste trei vizite, călătoria a continuat către două dintre cele mai cunoscute mănăstiri nemțene, Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Neamț, locașuri unde copiii au primit cu mult interes și dragoste câteva cuvinte de folos din partea Maicii Starețe și a Părintelui Stareț și s-au închinat la Icoanele Făcătoare de Minuni.

Activitățile din cadrul acestui proiect catehetic le oferă tinerilor posibilitatea de a sădi în viața lor valori teologice, sociale și morale ce îi vor ajuta în a deveni nu doar buni cetățeni, ci și creștini veritabili, iubitori de aproape, spre a moșteni viața veșnică în lumina lui Hristos și în iubirea Preasfintei Treimi.

You may also like...