Parohia Nănești a serbat cu prilejul prăznuirii Sfinților Arhangheli hramul bisericii parohiale 

Această zi sfânta de sărbătoare a satului a debutat cu slujba Utreniei și a Sfântei Liturghii, la finalul căreia părintele Radu Marian Gabriel, invitatul părintelui paroh Mihai Liche a rostit un cuvânt de învățătură, evidențiind rolul îngerilor in viața creștinului și evlavia pe care trebuie să o poarte fiecare credincios pentru îngerul păzitor primit prin Taina Sfântului Botez.

„La Sfânta Biserică, credinciosul descoperă veștile cele bune de la vestitorii care sunt îngerii sau împreună rugători cu oamenii. În această zi de sărbătoare ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să revarse Duhul său peste noi ca să purtăm în inimă în fiecare clipă vestea cea bună a Învierii Sale”, a menționat părintele Gabriel în cuvântul său de învățătură.
Credincioșii au adus prinos de cinstire Sfinților Voevozi, prin jertfe în semn de recunoștință pentru ocrotirea pe care o poartă parohiei, dar și caselor lor și pentru binefacerile primite în urma rugăciunilor stăruitoare pe care aceștia le-au înălțat. Tot acum, a fost săvârșită și slujba de mulțumire rânduită de către tipicul bisericesc pentru astfel de momente. 

În cele din urmă, părintele Mihai a mulțumit preoților împreună slujitori, ostenitorilor parohiei care de fiecare dată se dăruiesc pe sine și vin să sprijine și să ajute cu bucurie la toate treburile gospodărești ale Bisericii pe care o prețuiesc și o cinstesc prin prezența și activitatea lor. În cinstea credincioșilor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, corul bisericii împreună cu preoții și credincioșii prezenți au intonat tradiționalul „La mulți ani!” 

You may also like...