Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită în Parohia Nănești din Protoieria Bacău

În fiecare an, în prima zi a verii, sărbătorim cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui om – inocența copilăriei. În acest chip, în Duminica a șasea după Învierea Domnului, numită și Duminica Orbului, la Centrul Social-Filantropic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Parohiei Nănești, tinerii și-au sărbătorit ziua.

Începând de la primele ore ale dimineții, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” s-au săvârșit slujba Utreniei și Dumnezeiasca Liturghie, urmate de un Te Deum de mulțumire în cinstea sărbătorii laice ce urmează a se sărbători în zilele următoare. La finalul acestora, câțiva dintre tinerii Grupului Catehetic „Vlăstarii Arhanghelilor” au susținut un moment artistic, intonând poezii și cântece specifice. La finalul acestora, Părintele Paroh Liche Mihai i-a povățuit cu un cuvânt duhovnicesc și împreună cu enoriașii prezenți, au cântat în cinstea vlăstarilor tradiționalul „La mulți ani”.

În cele din urmă, toți copiii au ieșit în curtea bisericii, unde după ce au servit o gustare, au început un program care a cuprins diferite jocuri precum badminton, darts, fotbal și multe altele și care s-a extins pe tot parcursul după-amiezii.

Această activitate şi-a propus să sublinieze importanţa creşterii copilului aproape de Biserică, spre a sădi în viața sa valori teologice, morale și sociale care să-i călăuzească pașii spre a deveni atât un cetățean bun, cât și un creștin veritabil, iubitor de aproape, spre a deveni moștenitor al vieții veșnice în lumina lui Hristos și iubirea Preasfintei Treimi.

You may also like...