Bucuria copiilor iconari la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

În duminica a 3-a din Post (Duminica Sfintei Cruci -19.03.2023) la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău, după Sfânta Liturghie, au fost sfințite icoanele pictate pe sticlă, de cei mai vrednici și talentați copii. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” ediția a XV-a, organizat sub egida „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și ,,Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”.

Pregătirea pentru acest eveniment s-a petrecut în atelierele de creație de la Centrul socio-cultural pentru tineret și persoane vârstnice „Sfântul Paisie de la Neamț” sub coordonarea părintelui paroh Iulian Popa. Astfel, sâmbătă, 18.03.2023, copiii înarmați cu multă bunăvoință, culori, pensule și dragoste pentru a deschide noi ferestre spre cer, au trecut la treabă. În final, au reușit să transpună dragostea și credința, pentru Dumnezeu, Maica Domnului și Sfinți, prin icoanele pictate cu migală și atenție.
Artista de muzică populară Paula Florescu i-a pregatit pe micii artiști pentru serbarea de Pricesne ce va avea loc în Biserică, de Florii după Sfânta Liturghie. În ultima parte a întâlnirii, copiii alături de părinții lor, au adus ofrandă de mulțumire pentru tot ce le-a oferit Dumnezeu și pentru cei adormiți din familiile fiecăruia făcând o colivă, pe care preoții au binecuvântat-o .

„Icoana pe sticlă simbolizează rugăciunea personală experimentată de fiecare suflet de copil in felul său unic într-o sinergie cu rugăciunea colectivă trăită în Sfânta Biserică la Sfânta Liturghie” a încheiat părintele Iulian Popa, în cuvântul de mulțumire adresat micilor iconari și tuturor celor implicați în acest proiect inedit de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău.

You may also like...