Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Bacău a sărbătorit Ziua iei Românești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 24.06.2023, la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău (str. Bicaz ,nr 9) tinerii de toate vârstele, împreună cu părintele paroh Iulian Popa, părintele slujitori Liviu Pădurescu și părintele Ioan Sdrobiș, au sărbătorit „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, săvârșind Sfânta Liturghie, marcând în același timp și Ziua Universală a Iei. Părintele paroh Iulian Popa, la finalul slujbei a amintit creștinilor prezenți, că ia românească, ca parte a costumului tradițional, este dovada că timpul și părțile întunecate ale istoriei nu pot să șteargă întru totul elementele de identitate culturală a unei țări și de aceea trebuie sa fim onorați când purtăm această podoabă a identității noastre culturale.

Enoriașii au venit cu mic cu mare îmbrăcați în straie tradiționale, cu bucurie și credință, prin aceasta arătând că valorile și respectul pentru credință și neam rămân nealterate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, tinerii de la Centrul de Cateheză pentru Tineret „Sfântul Paisie de la Neamț”, coordonați de către părintele Iulian Popa alături de doamna profesor Mărcuță Mioara, domnul profesor Claudiu Benchea, doamna Florescu Elena și Ștefania Alexa, au susținut un concert de cântece patriotice și religioase, încântând bunicii și părinții prezenți la Sfânta Biserică, dând mărturie despre credință și patriotism.

You may also like...