Zilele Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău, 5-8 septembrie 2023

În perioada 5-8 septembrie 2023, Parohia “Nașterea Maicii Domnului” a îmbrăcat veșminte de sărbătoare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Zilele duhovnicești, intitulate „Maica Domnului – ocrotitoarea neamului românesc”, au debutat în data de 5.09.2023  cu întâmpinarea raclei cu Sfinte Moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, de către un sobor de preoți și credincioși. S-a săvârșit Acatistul Sfânta Cuvioasă Parascheva (varianta compusă de IPS IOACHIM) și Vecernia cu Litia.

Bucuria duhovnicească a continuat în ziua de miercuri, 06.09.2023, dimineață cu Acatistul Tuturor Sfinților și Sf.Liturghie, iar după amiază s-au citit de către credincioși Canoanele Maicii Domnului. Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită în seara zilei de miercuri de către un numeros sobor de preoți sub protia Preacuviosului Parinte Arhimandrit Andrei Ioniță , delegatul IPS IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului.
În cuvântul său, Parintele Arh. Andrei Ioniță, a subliniat viața fără de cusur a Maicii Domnului,  model de virtute și smerenie pentru noi toți.

Joi, 07.09.2023, a fost săvârșit Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie, urmată de o cateheză susținută de pr paroh Iulian Popa, intitulată „Sfinții care au trăit peste 100 de ani”. În după amiaza zilei de joi, credincioșii și-au arătat recunoștința față de Maica Domnului, citind din Canoanele Maicii Domnului, seara încheindu-se cu săvârșirea Vecernicei cu Litia de către un sobor de preoți invitați.

Praznicul Nașterii Maicii Domnului a fost încununat în ziua de 08.09.2023 cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită de un sobor de preoți, dupa care copii de la Centrul “Sf Paisie de la Neamt”, au susținut un moment artistic.

În cuvântul de final părintele Iulian Popa, a mulțumit IPS Ioachim pentru darul oferit, prin trimiterea Raclei cu Sfinte Moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman spre închinare enoriașilor parohiei și nu numai, asigurându-l de dragoste și ascultare . La final, prin ravna si dragostea comunitatii parohiale peste 300 de pachete au fost impartite pelerinilor.

(Pr.paroh Iulian Popa)

You may also like...