Călătorie la muzeu pentru copiii de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 07.10.2023, copiii de la Centrul socio-cultural „Sfântul Paisie de la Neamț” de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău, sub coordonarea părintelui paroh Iulian Popa, au vizitat Muzeul de Științe ale Naturii „Ion Borcea” din Bacău.

Muzeele sunt o modalitate plăcută de a petrece timp de calitate cu copiii care sunt „vânători de comori” nativi. Comorile Muzeului de Științe ale Naturii “Ion Borcea” au fost descoperite cu ajutorul doamnei muzeograf, care i-a însoțit pe tot parcursul vizitei.

Astfel s-au explorat numeroase colecții de botanică, geologie, paleontologie, ornitologie. Interesantă a fost colecția de fosile extrase din diverse localități ale județului Bacău.

Au fost vizitate diverse expoziții: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii” – specii rare sau dispărute din fauna țării noastre , specii protejate din județul Bacău, „Flori din adâncurile Terrei „care ascund bogățiile minerale ale scoarței terestre”, “Peștera în miniatură.”

La demisol se află o seră impresionantă cu peste 200 de specii de plante rare, palmieri, cactusi etc. precum și o expoziție de broaște țestoase. La ieșirea din muzeu ne-a întâmpinat Grădina senzorială, adevarata calatorie in lumea simturilor , ce a stârnit curiozitatea și amuzamentul micilor exploratori.

Această întâlnire la “Complexul Muzeal Ion Borcea” este urmare a vizitei din primăvară a micilor enoriași la Observatorul astronomic „Victor Anestin” din Bacău și ca un preambul a următoarei întâlniri ce va avea loc la Vivariu, având ca scop instruirea și educarea copiilor, îmbunătățirea cunoștințelor teoretice, orientarea în timp și spațiu, atât în interes științific cât și pentru a trezi dragostea și interesul față de viață și natură. Cu această ocazie copiii au socializat, s-au bucurat de natură în parc, au făcut jocuri interactive, au făcut desene pe asfalt, bucurându-se de vremea frumoasă cât și comuniunea fizică și emoțională de a fi împreună cu alți copii.

La întoarcere la biserica „Nașterea Maicii Domnului” copiii s-au închinat la sfintele icoane dupa ce au fost miruiți și au fost serviți cu dulciuri. Obiectivul principal al Centrului socio-cultural pentru tineret „Sfântul Paisie de la Neamț” prin activitățile dedicate copiilor este de a-i ține aproape de Sfânta Biserica prin cultivarea ideilor creștine și iubirea aproapelui.

You may also like...