Activități Pro Vita la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

La Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău în Duminica Ortodoxiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după oficierea Sfintei Liturghii a avut loc premierea copiilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” care au mers la Concursul Național cu participare internaționala „Împreună cu Hristos in mileniul III”, Edita a VII-a. Copii, coordonati de doamna profesor de religie Marcuta Mioara, au susținut un mic moment liric în care au recitat, citit mici fragmente compuse de ei, rugăciuni și poezii. Odată cu înmânarea diplomei de către parintele paroh Iulian Popa, copiii au primit mici daruri și o icoană, fiind felicitați alături doamna profesoară pentru frumoasele rezultate.

De asemenea, după predica din Duminica Ortodoxiei, s-a dat startul proiectului Pro Vita, ce se desfășoară în fiecare an în luna martie la nivelul întregii eparhii, campanie ce urmărește să sensibilizeze credincioșii asupra pericolului întreruperii vieții în timpul sarcinii. Cu acest prilej doamna lect. univ. dr Daniela Nicuta, cadru didactic la Departamentul de Biologie, Ecologie și Protecția mediului, Facultatea de Științe, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, a susținut o conferință intitulată „Viața începe dinainte de a ne naște”.

Auditoriul, format din studenți, elevi și persoane vârstnice, au fost impresionați de multitudinea de informații legate de viața fătului în timpul sarcinii. La final părintele Iulian a încheiat cu îndemnul lui Hrisos: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!” și cu tragerea unui semnal de alarmă pentru generațiile următoare.

Acest eveniment dedicat prețuirii și ocrotirii vieții, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la pericolele sufletești, spirituale și fizice a femeilor ce aleg avortul a debutat la începutul lunii martie și cu alte activități Pro Vita. Astfel, copii și tinerii de la Centrul social de catehizare pentru tineri și vârstnici – „Sfântul Paisie de la Neamț” înființat la nivelul parohiei, cu binecuvântarea ierarhului, au făcut in atelierele de creație pancarte și au desenat tricouri cu tema „Pentru Viață”, „Pentru Mântuire”.

You may also like...