Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Protoieria Bacău a implementat proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele”

Duminica, 2 octombrie 2022 programul socio-educațional al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos- lauda bătrâneților mele” a debutat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la a o altă parohie băcăuană. Prima ediție a acestui proiect la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău s-a derulat după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, enoriașii de toate vârstele și în special, tinerii pensionari fiind invitați sa participe la prima temă propusă de către parintele paroh Iulian Popa, coordonatorul centrului dedicat persoanelor vârstnice, intitulată „Din înțelepciunea părului alb”.

Cu această ocazie, enoriașii au fost plăcut impresionați de povestirile și experiențele legate despre bătrânii de alta dată, văzute prin ochii copilului devenit acum adult, și anume ai invitatei parohiei, doamna Lenuța Neacsu, profesor, bibliotecar si locotenent în rezervă.

Doamna Lenuța Neacșu a relatat cu emoție și dragoste despre învățăturile și povețele bunicii, care a rămas o icoană vie în sufletul și memoria copiluluii de odinioară. După momentele de delectare și încântare, părintele Iulian Popa a invitat participanții de toate vârstele la o mica agapă dedicată „Zilei pensionarului”  acolo unde s-a ciocnit și un pahar cu șampanie în cinstea tuturor bunicilor și părinților.

Zilele dedicate acestui program vor continua până la sfârșitul anului, enoriașii parohiei așteptând cu nerăbdare următoarea întâlnire ce va avea loc în data 30 octombrie atunci când va fi invitată doamna profesor Virginia Stelea de la Biblioteca Județeană Bacău. Și de această dată se vor pregăti surprize și momente inedite dedicate beneficiarilor acestui centru. 

Mulțumind pentru numeroasa participare și implicare a credincioșilor, părintele Iulian a încheiat cu o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului.

You may also like...