Activitate catehetică derulată în Parohia Negri din Protoieria Bacău

În Duminica a XXI-a după Rusalii, 16 octombrie 2022, a avut loc o nouă întâlnire a preoților slujitori cu copiii din grupul catehetic al Centrului Socio-Educațional „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Parohia Negri. După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele Vlăduț Dăscălașu a prezentat micuților cateheți importanța prezenței lui Dumnezeu și a Cuvântului Său în viața tuturor, evidențiind modul în care Dumnezeu precum un grădinar sădește în fiecare suflet sămânța cea bună și cum ar trebui aceasta să rodească în fiecare om.

       

Activitatea a debutat cu jocul numit „Banca T”. Acest joc presupune ca fiecare participant să primească în fiecare zi 86.400 $. Mici creștini sunt invitați să-și noteze pe fișele primite ce ar dori să-și cumpere cu această sumă, ținând cont de faptul că suma nu se raportează de la o zi la alta și că nu se știe când se va opri „finanțarea”. Copiii au dat citire lucrurilor pe care ar dori să le cumpere, iar când „Banca T” a spus STOP!, s-a demonstrat de fapt că această „bancă” nu este altceva decât timpul și că aceea sumă de bani nu sunt altceva decât secundele dintr-o zi.

Părintele Constantin Pașcu le-a explicat copiilor că toate lucrurile materiale pe care ei au dorit să le cumpere cu bani sunt trecătoare și că mai de preț sunt acele valori care nu se pot cumpăra și anume valorile morale.

Cei prezenți au urmărit un material video intitulat „10 cele mai importante valori morale”. Copii au fost împărțiți pe grupe și au încercat să identifice și să le noteze pe flipchart.

În continuare, după cum se obișnuiește după fiecare întâlnire, cei prezenți au luat masa împreună; activitatea finalizându-se în Biserica parohială prin intonarea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

 

Preot Constantin Pașcu

You may also like...