1 octombrie — Ziua Internațională a persoanelor vârstnice celebrată în Parohia Negri

La data de 1 octombrie a fiecărui an este celebrată Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, o aleasă și binecuvântată zi în care vârstnicii și bătrânii „tineri de vârste diferite”, o serbează cu bucurie.

Preoții slujitori ai Parohiei Negri au fost prezenți, după Sfânta Liturghie la Centrul de îngrijire și asistență socio-medicală pentru persoane vârstnice din Dămieneşti. Alături de cei 45 de beneficiari au săvârșit Slujba Aghezmei mici și rânduiala de rugăciune pentru cel bolnavi.

La final, a fost rostită Rugăciunea pentru persoanele ajunse la vârsta senectuții alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu prilejul Anului omagial 2023, dedicat pastorației persoanelor vârstnice.

Părintele paroh Vlăduț Dăscălașu și părintele coslujitor Constantin Pașcu au felicitat pe cei prezenți și le-au oferit în dar câte o carte de rugaciuni și o icoana cu Maica Domnului, îndemnând pe toți cei prezenți sa fie mereu în comuniune de rugăciune sub acoperământul Maicii Domnului.

 

(Pr. Constantin Pașcu)

You may also like...