1 Decembrie în Parohia Negri: slujbă de Tedeum, cateheză și Taina Sfântului Maslu

Miercuri, 1 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Negri a avut loc o activitate menită să comemoreze actul Marii Uniri și jertfa celor care au contribuit la înfăptuirea ei, preoții și credincioșii aflându-se astfel în comuniune de rugăciune.

Cu acest prilej a fost oficiata slujba de Tedeum, marcând cei 103 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. După slujba de mulțumire, părintele slujitor Constantin Pașcu a susținut cateheza „Sfânta Spovedanie-un sacrament terapeutic”. Părintele catehet a evidențiat importanța și absoluta necesitate a acestei Sfinte Taine în viața creștinilor atât în timpul posturilor cât și în afara lor. Activitatea catehetică desfășurată se încadrează în proiectul Protoieriei Bacău intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”, urmând ca în perioada următoare să fie inagurat un Centru de Socializare pentru vârstnici și în parohia Negri.

A urmat apoi săvârșirea Tainei Sfântului Maslu unde au fost rostite rugăciuni pentru tămăduirea sufletească și trupească a celor aflați în nevoi. În final, părintele paroh Vlăduț Dăscălașu a evidențiat rolul pe care Biserica l-a avut la împlinirea Marii Uniri și a îndemnat pe toți cei prezenți la cinstirea celor care s-au jertfit pentru întregirea neamului și pentru libertatea și demnitatea poporului român. Părintele Vlăduț Dăscălașu a mulțumit preoților slujitori și credincioșilor pentru comuniunea în rugăciune.

 

Preot Constantin Pașcu

You may also like...