Parohia Negri continuă întâlnirile din cadrul Concursului Național Catehetic

În Duminica a 17-a după Rusalii (18 februarie) a avut loc o nouă întâlnire a membrilor grupului catehetic al Centrului Socio-Educațional „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, părinții slujitori, Vlăduț Dăscălașu și Constantin Pașcu au susținut cateheza „Sfinți tămăduitori pomeniți în luna februarie”.

În cadrul catehezei au fost prezentate viața și minunile Sfântului Mucenic Trifon (1 februarie) numărat în rândul doctorilor fără de arginți și este ocrotitor al agricultorilor și ajutător în cazul invaziilor de insecte, Sfintei Mucenițe Agata (5 februarie) considerată ajutătoarea femeilor bolnave de cancer de sân, Sfântului Partenie, episcop al Lampsacului (7 februarie) ajutător al celor bolnavi de cancer, Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie (10 februarie) și Sfântului Sfințit Mucenic Vlasie, episcop al Sevastiei (11 februarie) ajutător în bolile gâtului.

Activitatea catehetică începută în Biserică a fost continuată de către domnul profesor Cristian Pavel, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnaziala „Costache Negri” și voluntar al parohiei în data de 21 februarie prin cateheza „Sfântul Mucenic Trifon și grădina lui Dumnezeu”. Cateheza prezentată interactiv, cu ajutorul mijloacelor moderne, a oferit informații despre viața şi minunile Sfântului Mucenic Trifon.

Activitatea a fost una dinamică, cu întrebări și răspunsuri de ambele părți, toți participanții primind un dar de suflet: o iconiță cu Sfântul Mare Mucenic Trifon.

(Preot Constantin Pașcu)

You may also like...