Zile de sărbătoare în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Negri

Duminică, 5 decembrie 2021, după Sfânta Liturghie, preoții slujitori ai Parohiei Negri s-au întâlnit cu tinerii din grupul de cateheză. Activitatea a debutat cu prezentarea „Poveștii Sfântului Nicolae”.

Părintele paroh Vlăduț Dăscălașu a evidențiat împreună cu copii parohiei viața Sfântului Ierarh Nicolae și virtuțile care-l definesc ca fiind ,,icoana bunătății și a dărniciei”. Pentru fixarea acestor informații a fost propus jocul „Spune o poveste!”, rolul de povestitor fiind asumat de părintele Constantin Pașcu. Jocul amintit reia informațiile prezentate prin intermediul povestitorului, iar ceilalți participanți au rolul de a se ține de mână. Regula este ca de fiecare dată când se repetă cuvântul stabilit anterior, cel atent să ridice mâna. Astfel, se oferă importanța necesară recapitulării și totodată se creează o atmosferă competitivă și antrenantă specifică vârstei copilăriei. Activitatea s-a încheiat cu împodobirea bradului de Crăciun de către toți cei prezenți.

Sărbătoarea a continuat a doua zi, pe 6 decembrie, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae. După săvârșirea Sfintei Liturghii, elevii Școlii Gimnaziale ,,Costache Negri” însoțiți de către doamna director prof. Doina Patriche, prof. Religie Vlăduț Cobzaru și prof. Gabriela Luchian, prof. Monica Cada și prof Elena Macovei au colindat pe toți cei prezenți și au primit daruri din partea Sfântului. La final au fost înălțate rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității aflate sub ocrotirea Sfântului Nicolae și a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și enoriașii parohiei trecuți întru odihna cea veșnică.

You may also like...