Ziua Internațională a femeii în Parohia Negri

În primele patru zile ale Postului Mare din Anul Omagial al importanței rugăciunii în viața creștinului și a Bisericii și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, la Parohia Negri au fost săvârșite slujbe specifice perioadei Triodului.

Astfel, în fiecare seară a fost săvârșită slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul cel Mare, alcătuit de Sfântul Andrei Criteanul, denumit și „Canonul de pocăință” și s-au rostit rugăciuni speciale, alcătuite de Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru încetarea războiului din Ucraina și pentru ocrotirea celor refugiați.

În seara zilei de 8 martie (Ziua Internațională a femeii), preoții slujitori Vlăduț Dăscălașu și Constantin Pașcu au oferit tuturor enoriașelor prezente florile recunoștinței. Părinții slujitori au adus mulțumire lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra tuturor enoriașilor parohiei, menționând că Sfânta Fecioara Maria este „Mamă a vieții” și modelul desăvârșit pentru toate mamele, de pretutindeni și din totdeauna.

Preot Constantin Pașcu

You may also like...