Ziua Marii Uniri a fost sărbătorită în Parohia Odobești din Protoieria Bacău în Duminica a XXVII-a după Rusalii

Duminică 4 decembrie 2022, la biserica din Odobești, cu hramurile Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi, după oficierea Sfintei Liturghii a fost evocată importanța zilei de 1 Decembrie de către domnul gl. Flt. Aer. (rtg) dr. Vasile Florea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război filiala „General Eremia Grigorescu”, jud. Bacău și col (rtg) Costel Ciupercă, Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare „Alexandru Ioan Cuza”, jud Bacău.

După ce au fost ținute alocuțiunile în biserica parohială, cele două cadre militare au apreciat tot ce s-a realizat pentru eroii din satul Odobeşti, începând cu anul 2018, când a fost ridicat un frumos monument în formă de obelisc, dar și activitățile desfășurate de-a lungul anilor, pentru ca amintirea bravilor eroi să rămână vie printre noi.

La final cei doi invițați au înmânat diplome de merit preotului paroh Cârlan Augustin, pentru toată implicarea căt și pentru simțul patriotic al acestuia, iar preotul paroh în semn de prețuire și mulțumire le-a dăruit două icoane ce poartă chipul Sfântului Ioan Gură de Aur și Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

You may also like...