Eveniment duhovnicesc la Parohia „Sfinții Arhangheli” – Odobești din Protoieria Bacău

Marți, 16 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Odobești a avut loc un eveniment duhovnicesc care a întrunit sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, la invitația părintelui paroh Augustin Cârlan, preoții Cercului Pastoral nr. 5 al Protoieriei Bacău. Scopul acestei activități a fost rugăciunea în comuniune a întregii comunități pentru tămăduirea neputințelor sufletești și trupești, ca mijloc de urcuș duhovnicesc în plină derulare a Postului Sfintelor Paști. 

Astfel, la primele ore ale dimineții s-a săvârșit slujba aghesmei celei mici urmată de slujba Tainei Sfântului Maslu, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni speciale de binecuvântare și tămăduire, mai ales în contextul desemnării anului 2024 de către Patriarhia Română ca fiind Anul Omagial al îngrijirii și pastorației persoanelor bolnave și Anul Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți. 

În cuvântul său, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, precum și aprecierea pentru toate lucrările de înnoire a sfântului lăcaș și a sufletelor credincioșilor pe care părintele Augustin a derulat-o în cei 12 ani de slujire în sânul acestei comunități. În continuare, cuvântul de folos al părintelui protopop a fost conturat pe marginea Tainei Sfântului Maslu. Din cuvintele cu putere multă, cei prezenți au putut afla despre modul în care această slujbă ajută sufletul credincioșilor să conștientizeze păcatele pe care conștiința în mod involuntar le umbrește, Taina Sfântului Maslu fiind prilej de înnoire a virtuților, precum și de luminare a neputințelor sufletești care conduc omul spre sălășluirea în patimi. 

În încheiere, părintele paroh Augustin Cârlan a mulțumit preoților și credincioșilor pentru împreuna slujire și a întărit faptul că rugăciunea comunitară este asumarea păcatelor de către toți cei prezenți și aducerea lor în fața lui Dumnezeu pentru a le curați și a oferi omului posibilitatea începutului cel bun. De asemenea, părintele Cârlan a transmis celor prezenți programul săptămânii, care va fi unul mai încărcat, întrucât săptămâna a cincea a Sfântului și Marelui Post presupune pe lângă slujirea Liturghiei Darurilor înainte sfințite și săvârșirea Deniei Canonului cel Mare a Sfântului Andrei Criteanul și Denia Acatistului Bunei Vestiri. 

You may also like...