Proiectul Național Catehetic se derulează și pentru copiii din Parohia Onișcani

Tinerii din Parohia Onișcani au răspuns invitației părintelui paroh Silviu Constantin Stoica de a participa la cateheză intitulată „Vameșul și fariseul astăzi sau despre puterea rugăciunii smerite”. Activitatea a avut loc în casa de prăznuire a comunității parohiale și s-a derulat în contextul participării parohiei la Proiectul Național Catehetic al anului 2022 intitulat „Rugăciunea în viața mea”.

Întâlnirile pe care părintele paroh deja le-a avut cu cei mai mici dintre enoriașii parohiei stau ca mărturie pentru grija pe care comunitatea alături de preotul lor o manifestă pentru formarea și devenirea tinerelor caractere și totodată reliefează nevoia copilului de a avea repere morale și duhovnicești sănătoase și la îndemâna lui. 

Ca urmare a bucuriei pe care o aduc aceste activități, părintele Silviu va inaugura joi, 17 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim un Centru Catehetic pentru copii, care va pune în valoare și va da vizibilitate întâlnirilor catehetice și educaționale. Locația noului centru va fi casa de prăznuire, iar programul va fi fixat în funcție de programul copiilor și al coordonatorului lor, preotul paroh. 

Pe această cale, părintele Silviu îi felicită pe cei mici pentru rezultatele la învățătură de până acum și le urează succes pe mai departe. De asemenea, preocupările lor pentru studiu, pentru învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe dar și pentru problemele actuale ale societății bucură enoriașii parohiei, drept pentru care tinerii au parte de sprijinul și ajutorul lor în derularea activităților. 

You may also like...