Ziua Armatei sărbătorită în cadrul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele” din Parohia Orbic

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parohia Orbic din orașul Buhuși în ziua de Duminică 24 octombrie 2021 după săvârșirea Sfintei Liturghii a fost evocată ziua Armatei României. În cadrul acestui eveniment, părintele paroh Gheorghe Bârjovanu a oficiat slujba parastasului pentru eroii neamului la care au participat din partea Armatei col.rez. Viorel Șoituz- comandant al Regimentul 3 Artilerie 1877 Bacău și căpitan rez. Doru Gh.Miron de la unitatea de tancuri din garnizoana Roman.

Ziua de 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională și anume ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data aceasta rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. Garant al păstrării integrităţii teritoriale, a independenţei şi suveranităţii, asociată unei întregi tradiţii istorice de jertfe, sacrificii, dar și de victorii, Armata României este una dintre instituţiile fundamentale ale Statului Român, care se bucură de un nivel ridicat de încredere şi respect din partea populaţiei. Cine nu a fost soldat, a spus domnul Viorel Șoituz, va înţelege mai greu ce mare povară porţi pe umeri precum şi unicitatea şi singurătatea soldatului aflat în misiune.

Astfel, Ziua Armatei a fost, este şi va fi mereu considerată în memoria colectivă a neamului românesc drept Ziua Soldatului. Sărbătorile sunt pentru oameni, iar omul-soldat are astăzi bucuria de a fi sărbătorit aşa cum se cuvine pentru jertfa, dăruirea și patriotismul cu care a servit întreaga ţară.

Această activitate se numără printre evenimentele înscrise în calendarul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele” pe care parohia Orbic îl va implementa pe parcursul a trei luni de zile. Următoarea întâlnire va avea loc pe data de 31 Octombrie atunci când părintele Gheorghe va săvârși o slujbă de mulțumire pentru toate roadele toamnei, iar mai apoi credincioșii împreună cu părintele vor fi părtași ai unei agape creștine care va da ocazia unei sesiuni de socializare duhovnicească. 

 

You may also like...