Programul „Hristos – lauda bătrâneților mele” derulat în Parohia Orbic – Buhuși din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parohia Orbic din orașul Buhuși, Duminică, 23 octombrie 2022, a fost evocată ziua Armatei României, în cadrul evenimentului intitulat: „Armata noastră e tare prin sufletul ei”. Părintele paroh Gheorghe Bârjovanu a oficiat cu acest prilej slujba parastasului pentru eroii neamului.

Ziua de 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională și anume ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data aceasta rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Garant al păstrării integrităţii teritoriale, a independenţei şi suveranităţii, asociată unei întregi tradiţii istorice de jertfe, sacrificii, dar și de victorii, Armata României este una dintre instituţiile fundamentale ale Statului Român, care se bucură de un nivel ridicat de încredere şi respect din partea populaţiei.

Această activitate se numără printre evenimentele înscrise în calendarul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele” pe care parohia Orbic îl derulează pe parcursul a trei luni de zile în cadrul Centrului de Socializare Vârstnici „Sfântul Ștefan cel Mare” inaugurat la începutul acestui an. Următoarea întâlnire va avea loc pe data de 8 noiembrie 2022, când părintele Gheorghe Bârjovanu va susține cateheza despre Sfinții Îngeri intitulată: „Mama a fost prima mea întâlnire cu un înger”.

You may also like...