Slujbă de hram la Parohia „Sfânta Treime” Pădureni-Dămieneşti

Preoţii Cercului Pastoral nr. 8, au răspuns invitației părintelui paroh Vlăduţ Dăscălaşu, de a participa luni, 21 iunie 2021, de Sărbătoarea Sfintei Treimi, la hramul Bisericii din Parohia Pădureni.

Cu acest prilej s-a săvârşit slujba Utreniei urmată de Acatistul Sfintei Treimi, iar mai apoi de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. La final a fost săvârșită o slujbă de mulţumire pentru ctitori și de pomenire a eroilor şi a ctitorilor acestei localităţi .

În cuvântul său de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, părintele Ionel Ştefan, a subliniat învățături pentru a ajuta la înțelegerea Tainei Sfintei Treimi. Părintele predicator a vorbit celor prezenți despre unitatea persoanelor, care deși distincte ele au aceeași ființă și aceeași voința, întrepătrându-se reciproc, fără a se amesteca. Părintele a mai explicat auditoriului și motivul pentru care sărbătoarea Sfintei Treimi este așezată imediat după Rusalii. Aceasta se datorează faptului că pogorârea Sfântului Duh a fost o lucrare la care au participat toate persoanele treimice, arătând unitatea și indisolubilitatea persoanelor în lucrarea sfințitoare și mântuitoare.  

La finalul evenimentului, preoții invitați l-au felicitat pe părintele Vlăduţ  dimpreună cu familia şi enoriaşii, pentru  activitatea deosebită din comunitatea parohială care desi este una restrânsă, aceasta este foarte active și implicată în viața Bisericii.

You may also like...