Proiectul Catehetic “Mergând, învățați toate neamurile” a fost defășurat în Parohia Lețcana, Protoieria Bacău

Vineri, 18 iunie 2021, Parohia Lețcana a fost gazda unei seri duhovnicești la care au luat parte Părintele Protopop Eugen-Ciprian Ciuche, Părintele Ciprian Olteanu dimpreună cu preoți ai parohiilor învecinate la invitația părintelui paroh Andrei Teslariu.

După săvârșirea tainei Sfântului Maslu, preoți și credincioși deopotrivă au participat la o cateheză ce a avut ca temă „Rugăciunea mea de zi cu zi”. Scopul acestei cateheze a fost acela de a evidenția importanța rugăciunii zilnice în viața omului, urmând astfel îndemnul Sfântului Apostol Pavel de a ne „ruga neîncetat”. Astfel, părintele Andrei a specificat faptul că prin rugăciune dialogăm cu Dumnezeu, ne deschidem către El și ajungem la comuniunea cu El, ca scop final al omului.

Ca parte aplicativa a catehezei, prărintele paroh a folosit metoda cubului care presupune ca auditoriul, respectiv credincioșii să fie împărțiți în șase grupe, fiecare grupă având de rezolvat câte o sarcină reprezentativă uneia dintre fațetele cubului: descrie, compara, aplică, asociază, analizează, argumentează.

La finalul catehezei, părintele i-a îndemnat pe credincioși să aibă un dialog permanent cu Dumnezeu deoarece vorbirea cu El este esențială ființei noastre. Mai mult decât atât, prin dialog arătăm superioritatea omului ca ființa sensibilă, înzestrată cu rațiune și pricepere prin acestea reușind să ajungem la comuniunea cu semenii noștri, pentru ca mai apoi să putem tinde la comuniunea cu Hristos, Dumnezeul nostru.

You may also like...